Använd Lendo för att jämföra privatlån upp till 600.000 kr

Privatlån hos LendoDå Coronaviruset har tagit rejält fäste i Sverige samt övriga världen så råder oroliga tider på finansmarknaden och inte minst för stora som små företag. Redan nu har tusentals människor permitterats och/eller varslats från sina arbetsplatser då företagen helt enkelt inte har råd att behålla sin personalstyrka. Hotell och restaurang branschen tar oerhört med stryk och tillsammans med resebranschen är dessa två utan tvekan mest drabbade i nuläget och detta resulterar i sin tur att människor förlorar sina inkomster.

Banker och kreditinstitut har under kort tid redan märkt av paniken som börjar sprida sig hos folk då lånansökningar har stigit rejält bara de senaste 2-3 veckorna. Främst från företag som behöver akut hjälp med ekonomin trots regeringens alla krispaket men även från privatpersoner och familjer som har förlorat båda sina inkomster över en natt på grund av Coronakrisen.

Att ta ett lån bör alltid vara sista utvägen när man behöver pengar men ibland så har man faktiskt inget val och då gäller det att vara smart och hitta det allra bästa lånet för just dig och din familj. Här kommer Lendo in i bilden och jag kan starkt rekommendera att använda sig av den här tjänsten då jag själv tagit två olika privatlån under åren med hjälp av Lendo. Har aldrig upplevt några problem och dessutom är personalen som jobbar med kundservice oerhört pålästa och hjälpsamma.

Du har möjligheten att låna upp till 600.000 kr

Den minsta summan som går att låna är 10.000 kr och gränsen för den högsta summan ligger för nuvarande på 600.000 kr. Men som alltid innan man tar ett stort beslut så bör man räkna på det och inte överlåna. Det vill säga, endast låna precis den summa pengar som man faktiskt är i behov av. Efter det är de enkelt och smidigt att fylla i en ansökan via Lendos hemsida.

Din ansökan vidarebefordras sedan till 33 banker och kreditinstitut och trots detta tas endast kreditupplysning på dig 1 gång. En stor fördel i jämförelse med om du hade ansökt manuellt hos samtliga 33 banker då 33 kreditupplysningar hade behövts tagits.

Oftast får du svar inom ett par minuter och när jag själv ansökte tog det ungefär 10 minuter innan jag fick ett besked om vilken ränta jag kunde få och hur mycket pengar som jag kunde bli beviljad. Därefter är det bara till att jämföra de olika lånen mot varandra och välja ut det som passar just dig bäst. Det ska även tilläggas att Lendos jämförelsetjänst är kostnadsfri att använda sig av.

Vanliga frågor och svar

Vad är kraven för att jag ska få låna pengar ?

1. Du måste vara 18 år fyllda.

2. Ha varit folkbokförd och skriven i Sverige i minst 1 år.

3. Ha ett fast jobb och/eller pension

4. En årsinkomst på minst 110.000 kr

5. Inga skulder ifrån Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Dessa 5 regler gäller om du vill ansöka om lån på 30.000 kr och uppåt.

Kan jag låna trots att jag har en betalningsanmärkning ?

Du som har en aktiv betalningsanmärkning har trots detta en möjlighet att få låna upp till 150.00 kr förutsatt att du uppfyller följande krav:

1. Du är minst 18 år gammal.

2. Folkbokförd i Sverige i mer än 1 år.

3. Årsinkomst på minst 120.000 kr.

4. Skuldfri hos Kronofogden det senaste halvåret.

Vilken ränta kommer jag att få ?

Detta är inget som bestäms utav Lendo utan det bestämmer bankerna och kreditinstituten som din ansökan skickas till så det är högst indviduellt. Det beror helt enkelt på hur just din ekonomiska situation ser ut för tillfället.

Vad är reglerna gällande återbetalningstid ?

Du har en valmöjlighet mellan att betala tillbaka ditt lån på 1 år upp till 15 år. Men som alltid blir det billigare i längden om du väljer en kortare återbetalningstid så gör upp en budget för att se hur mycket pengar som du kan betala tillbaka varje månad utan att det påverkar din livsstil alltför mycket.

Vilka banker och kreditinstitut samarbetar Lendo med vid en ansökan ?

1. Lendify

2. Instabank

3. GoodCash

4. BRAbank

5. Thorn Privatlån

6. Credway

7. TF Bank

8. Aasa

9. Wasa Kredit

10. Villabanken

11. Swedbank

12. Svea Ekonomi

13. SevenDay Bank

14. SEB

15. Santander

16. Remember

17. Resurs Bank

18. Nordax

19. Nystart Finans

20. MoneyGo

21. Med Mera Bank

22. Marginalen Bank

23. Lån & Spar Bank

24. Konsumentkredit

25. Ikano Bank

26. ICA Banken

27. Forex Bank

28. Euroloan

29. Credento

30. Collector Bank

31. BigBank

32. Balanzia

33. Avida Finans

6 apr 2020