Betting på fotboll: När och i vilken liga?

Eftersom Allsvenskan inte börjar förrän mars, och Malmö måste vänta ända till dess med att försvara sin titel och försöka vinna ligan för tredje gången i rad, är det värt att snegla på andra stora fotbollsturneringar. Det är nämligen en hel del som händer i Europa!

FA-cupens tredje och fjärde omgångar äger rum redan den här månaden, där Merseysidederbyt utgör höjdpunkten i den tredje omgången. Manchester City är tippade som favoriter att vinna FA-cupen enligt Betfair sportsbetting, vilket till stor del nog beror på lagets framgångar i Premier League.

Inter Milan och AS Roma, som båda försöker kvalificera sig för nästa säsong i Champions League, möts den 21 på San Siro i Milano. Matchen förutspås bli en av de tuffare utmaningarna i Serie A!

I Spanien har La Liga en del överraskningar att bjuda på. Den 28 januari står Valencia värd för mästarna Real Madrid. Hittills har spelarna i Madrid haft svårt att hitta formen, och inte ens stjärnan Cristiano Ronaldo har lyckats göra många mål.

Den 10 februari äger derbyt i norra London rum. Då kommer Tottenham säkerligen att göra sitt bästa för att ta sig framåt i Premier League, och försöka prestera på topp i mötet mot Arsenal på den tillfälliga hemmaarenan Wembley. En dag senare, den 11 februari, är det dags för Birmingham-derbyt i EFL Championship. Då möter Aston Villa sina tappert kämpande grannar Birmingham City på Villa Park.

I februari är det också dags för den andra omgången av Champions League. Många ser med spänning fram emot Real Madrids möte med PSG, där den bästa anfallaren i världen förväntas bjuda på en riktig uppvisning. Vi kommer även få se Juventus möta Tottenham, och Chelsea möta Barcelona, i två av Champions Leagues riktigt stora matcher. Lägg datumen på minnet, för du vill inte missa de spännande mötena 13 respektive 14 februari, och 20 respektive 21 februari!

Östersund fick tyvärr en rätt tuff lottning i andra omgången av Europa League, där andraplatsen i grupp J ledde till ett möte mot Arsenal. Båda lagen hamnade på femte plats i sina respektive ligor, men den allmänna åsikten verkar vara att Arsenal kommer bjuda på alldeles för starkt motstånd för att Östersund ska kunna stå emot. Hemmamatchen spelas den 15 februari, och den 22 februari reser Östersund till Emirates Stadium för att spela bortamatchen.

Milanoderbyt äger rum den 4 mars. Kort därefter är det dags för de andra matcherna i Champions Leagues andra omgång, som spelas den 6 respektive 7 mars och den 13 respektive 14 mars. Det är dock inte det enda derbyt i Italien, eftersom Romderbyt på Stadio Olimpico äger rum den 15 april.

När det väl är dags för Allsvenskan att kicka igång sker samtidigt något stort i Tyskland. Bundesliga bjuder nämligen på en av de största matcherna: Bayern München mot Borussia Dortmund. Eftersom Bayern ligger i topp i tabellen kommer Dortmund utan tvekan vilja sätta stopp för rivalerna den 31 mars.

Finalen i Europa League spelas i Décines-Charpieu den 16 maj. Tio dagar senare, den 26 maj, är det dags för finalen i Champions League.

Sist, men absolut inte minst, har vi förstås den största tävlingen i världen. VM 2018 spelas i Ryssland och drar igång den 14 juni. Tillsammans med Sverige utgörs grupp F av Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Den 18 juni möter Sverige Sydkorea, den 23 juni är det dags för Tyskland, och slutligen möter vi Mexiko den 27 juni. Om våra blågula hjältar mot alla odds lyckas ta sig ända till finalen är den 15 juli ett datum att minnas, då VM-finalen äger rum på Luzjnikistadion i Moskva.

24 jan 2018