Surfa säkert med en högkvalitativ VPN tjänst

Att kunna få vara anonym på internet är det många människor som väljer idag och det är både på gott och ont. Tar vi sociala medier som ett exempel så finns där en rad olika nackdelar med anonymitet och den främsta är att dessa användare kan sprida hat och hot utan att någon vet vem som står bakom åsikterna. Tyvärr inträffar detta otroligt ofta nuförtiden och i vissa fall har det även gått så långt som till polisanmälningar. Tycker personligen att varje individ som huserar på nätet borde kunna våga stå för sina åsikter precis som i det riktiga livet. Om inte så kanske man skulle tagit sig en rejäl funderare på vad man faktiskt håller på med.

Surfa säkert och få tillgång med en VPN tjänst

 

/vpn-tjanster.jpgAtt skapa ett anonymt konto på sociala medier för att sprida hat/hot/propaganda är som sagt helt fel enligt mig men att använda sig av en VPN tjänst där man kan surfa säkert med en kraftfull kryptering + få tillgång till exempelvis webbsidor utomlands är en annan femma och jag själv är en mycket flitig användare av VPN tjänster. Det är utan tvekan en teknologi som förändrade sättet om hur vi surfar på via nätet och jag är extremt positiv till denna utveckling.

VPN står för virtual private networks och det innebär kort och gott att all din nätverkstrafik krypteras på ett säkert sätt så att t.ex din internetleverantör inte ska se vad du sysslar med. Du omdirigeras mellan olika servrar och din nuvarande IP adress hålls hemlig och ersätts med en helt annan ifrån ett annat land. De bästa VPN tjänsterna i Sverige kostar en slant att använda per månad men det rör sig vanligtvis om mellan 50-100 kr så det känns ju överkomligt för de flesta av oss. Själv använder och rekommenderar jag NordVPN som håller högsta möjliga klass i alla kategorier. inte minst deras support som är öppen 24 timmar om dygnet och de är alltid lika hjälpsamma vid frågor eller om problem uppstår med anslutningen osv. 

Varför väljer jag att använda en VPN ?

 

Det finns två primära anledningar till varför jag betalar för en virtual private networks prenumeration varje månad.

1. Ingen människa i hela världen har med att göra hur min nättrafik på internet ser ut. Självklart försiggår ingen kriminell aktivitet hos mig om ni nu tror det utan det är mest en principsak. Man har ju sett hur t.ex NSA i Amerika övervakar sina egna medborgare genom spioneri och även medborgare ifrån andra länder så jag gillar inte att "Storebror alltid ser dig". Av den enkla anledingen vill jag gärna kryptera min internettrafik.

2. Jag är ofta utomlands och en favoritdestination är Cypern. Då jag håller på med sports betting så blir det ofta problem när man är utomlands då vissa länder har strikta regler för betting/gambling och i Cypern är det inte möjligt att lägga spel på en rad olika spelbolag. De blockerar helt enkelt sajten så fort man försöker surfa in. Lösningen blir då att använda en VPN tjänst för att kringgå detta problem och på så sätt enkelt och smidigt kunna logga in och placera sina spel.

11 feb 2020