Låna pengar utan fast inkomst

Det första en bank tittar på när du vill ta ett lån är hur mycket din årliga inkomst ligger på efter skatt. På grund av detta kan det bli knivigt att låna pengar om man saknar fast inkomst. Men det är absolut inte omöjligt! Vi tänkte därför tipsa om hur du kan förbättra dina chanser om du för tillfället står utan fast inkomst och även vilken långivare som beviljar lån till sådana personer. 

Låna pengar utan fast inkomst 

 

För inte så värst längesen var det totalt omöjligt att låna pengar utan fast inkomst. Bankerna beviljade inga sådana ansökningar och svaren på sina pengaproblem fick man lösa på annan väg. Men under årens lopp har bankerna (de flesta banker kräver fortfarande att man har fast inkomst men där finns undantag) och kreditinstituten släppt på tyglarna en aning.

Idag ser nämligen jobbsituationen annorlunda ut än för några år sedan. Att ha ett fast jobb eller jobba heltid har nästan blivit ett privilegium istället för en självklar grej. Idag är det mer vanligt att man arbetar under så kallade "tillfälliga anställningar" och dessa räknas inte in i den årliga inkomsten. Just därför har många hamnat i en så kallad "gråzon" när man vill låna pengar. 

Förbättra dina chanser om du ska låna pengar utan fast inkomst

 

Låna pengar utan fast inkomst

1. Visa upp en så bra ekonomisk situation som möjligt

Banker/kreditinstitut granskar alla ansökningar indviduellt. Därför rekommenderar vi att  du går igenom din ekonomi fullständigt innan du ansöker om lånet.

Har du t.ex ett tiotal räkningar som strömmar in varje månad och 100 kr kvar på ditt bankkonto när allt är betalt så är det med stor sannolikhet att ingen långivare beviljar ditt lån. Du utgör då en "risk" och detta är inte speciellt populärt bland långivare. Se därför till att förbättra din kreditvärdighet innan du gör något annat.

2. Teckna ett låneskydd

Ett låneskydd (kallas också för betalningsskydd) är perfekt för dig som står utan fast inkomst och vill ta ett lån. Det fungerar som en extra försäkring. Om du under din återbetalningsperiod får problem med kostnaden av räntan och amorteringen så kommer låneskyddet automatiskt gå in och täcka upp kostnaderna. Det fungerar både som säkerhet för långivaren och låntagaren.

Vi rekommenderar starkt at du drar nytta av detta hjälpmedel för det kommer med största sannolikhet öka dina möjligheter att få låna pengar utan fast inkomst ganska rejält.

3. Låna tillsammans med någon

Detta är det bästa tipset vi kan ge dig. Logiskt nog så blir det lättare att få ett lån om du väljer att låna med någon annan. Det ultimata är om person nummer 2 har någon form av fast inkomst.  Då kan ni tillsammans stå för lånet samtidigt som ni garanterat får ner räntan då långivaren alltid känner sig tryggare när två personer lånar i jämförelse om man skulle lånat ensam.

Var ska jag vända mig om jag saknar fast jobb och fast inkomst ?

 

Störst chans till lån får du genom att ansöka hos Bluestep då detta företag oftast hittar en lösning när de mer traditionella långivarna säger nej.