SMS Lån

Att ta ett sms lån har på senare år blivit allt mer populärt. Bara i Sverige så godkänns mellan 300.000-400.000 sms lån varje år och med tanke på att här "bara" bor 6-7 miljoner människor är detta höga siffror. 

Varför ökar sms lån så kraftigt då ? Detta beror på 2 saker. 

1. Det är tillgängligt överallt - Förr i tiden var man tvungen att bege sig till sin bank för att låna pengar. Nu är det möjligt att göra det över internet och sms. Vi blir även matade med TV-annonser, internetannonser, tidningsannonser eller vad det nu kan vara för annonser om att ta ett sms lån. Det kan verka väldigt lockande att få in pengar snabbt på sitt konto med där finns risker som ligger och lurar också, mer om detta lite längre ner i texten.

2. Det går snabbt - Med dagens ekonomiska kriser som vi ser lite överallt nuförtiden behöver folk pengar snabbt. När man bestämmer sig för att ta ett sms lån kan man antingen skicka in sina uppgifter genom att använda internet men man kan även skicka ett enkelt sms till lånetjänsten med beloppet man önskar låna. Du får vanligtvis svar inom 5-10 minuter om du är godkänd eller inte. Vid ett godkännande betalas lånebeloppet ut till ditt bankkonto samma dag du tar lånet! Alltså, det går otroligt snabbt !

Hur ska man använda ett sms lån på rätt sätt ?

Rubriken kanske inte är lysande men egentligen finns där bara 1 rätt sätt att använda sig av sms lånetjänster. Det är nämligen när du verkligen är DESPERAT efter pengar. Kan du undvika att låna pengar ska du självklart också göra detta. Anledningen är att sms lån kan bli en otroligt dyr historia för din plånbok. Räntorna brukar vara skyhöga!
Kostnaden för att ta ett sms lån varierer beroende på vilket belopp du ska låna. Ju mer du lånar, desto dyrare blir det. Men att sms låna brukar betyda att man lånar små belopp. Det brukar ligga mellan 500-6000 kr. 
 
Kostnad för att sms låna:
 
500 kr - Mellan 0 - 150 kr. 
 
1000 kr - Mellan 0 - 300 kr.
 
2000 kr - Mellan  0 - 450 kr.  
 
3000 kr - Mellan 0 - 750 kr.
 
4000 kr - Mellan  0 - 1100 kr. 
 
5000 kr - Mellan 650 - 1300 kr. 
 
6000 kr - Mellan 900 - 1850 kr
 
Hos vissa banker går det även att låna mer pengar. Men mindre belopp är mer vanligt. Kostnaderna skiljer sig otroligt mycket från bank till bank så innan du ger dig in i något bör du kolla upp kostnader och räntor. Man kan tjäna många hundralappar på det vill jag lova!
Hos exempelvis Vivus.se kan du som lånar för första gången låna helt utan kostnad ! Detta gäller samtliga belopp upptill 4000 kr. Det är alltså möjligt att låna 4000 kr idag för att sedan betala tillbaka, just det, 4000 kr. Grym deal! Detta erbjudande gäller bara dig som lånar för allra första gången. Andra gången blir det tyvärr lite dyrare. 

Hur lång tid har man på sig att betala tillbaka pengarna ?

För belopp mellan 500-6000 kr brukar återbetalningstiden vara mellan 15-30 dagar. Lånar du större belopp kan du givetvis få längre tid på dig. Lånar du endast 500 kr kan du betala tillbaka nästan direkt om du vill. 
Har du dragit på dig en betalningsanmärkning ? Inte så många banker godkänner personer som har anmärkningar men kreditinstitut godkänner däremot många personer som vill ta sms lån med betalningsanmärkning men dom kommer att ha bättre koll på dig. Så det gäller att du sköter det snyggt och problemfritt. Man brukar oftast också få kortare återbetalningstid. 

Vad du bör akta dig för när du sms lånar

Som du läste lite längre upp, det kan verka lockande att få in pengar på ditt bankkonto snabbt. Men man ska också vara medveten att där finns många risker kring detta. 
1. Man "tror" att man kan betala tillbaka pengarna inom tidsgränsen - Här åker många dit kan du tro! Man är "nästan" säker på att man har pengarna när tidsgränsen går ut men inga pengar kom... Sms lånetjänster lägger inte fingrarna emellan om du inte kan betala. Dom lägger på en saftig ränta för varje dag som går. Så om du inte är helt säker på att du har pengarna när dom ska betala tillbakas, LÅNA INTE !!!
 
2. Ta ett nytt sms lån för att betala av det gamla - Har du någon gång kollat på Lyxfällan på TV3 ? Om du har vet du vad jag menar. I många fall tar personer som inte har råd att betala av sina gamla lån ett nytt lån. Detta leder absolut inte till något positivt utan bara mer skulder. Så om du sitter i en sådan situation bör du omedelbart ta kontakt med din bank för att prata om din ekonomiska situation. En gyllene regel är, TA ALDRIG NYA LÅN FÖR ATT BETALA AV GAMLA !!!
 
Enligt mig är dessa 2 punkter grunden till för att många människors ekonomi når botten så försök att undvika detta så gott det bara går. Innan du tar något förhastat beslut, prata alltid med någon banktjänsteman som har koll på ämnet låna pengar. Bankerna är till för att hjälpa, inte stjälpa dig.