Företagslån utan säkerhet

Att starta företag är för många en stor dröm men allt som oftast är det en enda sak som hindrar detta från att bli verklighet och det är bristen på startkapital. Många väljer därför att ta ett så kallat företagslån för att förverkliga sin dröm. Om du är ung så kan det bli problem att ansöka om ett lån med säkerhet då man oftast inte har så mycket att pantsätta och därför är det bästa alternativet att ansöka om ett företagslån utan säkerhet.

Man behöver absolut inte bara ta ett lån när man ska starta ett företag. Det går lika bra att låna pengar om man redan har ett! Om man har kommit en bit på vägen så kanske man vill utöka sin verksamhet med exempelvis fler produkter i sitt sortiment och då kanske pengarna inte riktigt räcker till. I detta läge kan det vara ett smart drag med ett lån till sitt företag. Är ens företag hyfsat stort så kan man även kanske använda detta som säkerhet för lånet. Då kan man få ner räntan rejält. Det är en stor fördel.

Vad krävs för att man ska få låna utan säkerhet ?

Här gäller oftast följande 3 regler. Uppfyller man inte dessa så är det med 99% säkerhet att man inte får ett lån beviljat.

1. Ditt företag/bolag måste vara registrerat hos svenska bolagsverket

2. Företaget ska inte ha några registrerade betalningsanmärkningar de senaste 2-3 åren. Man ska definitivt inte ha några obetalda skulder när man ansöker om lånet heller. Vare sig det gäller obetalda betalningsanmärkningar eller skulder hos t.ex kronofogden

3. Man ska ha fyllt 25 år. Den här "regeln" tar dem inte så hårt på precis. Då är det viktigare att man uppfyller punkt 1 och 2. 

Jag uppfyller alla kraven - Då är det fritt fram att låna ?

Nja, riktigt så enkelt är det inte. Men du har iallafall kommit en bra bit på vägen om du uppfyller ovanstående kriterier. Banken eller låneinstitutet tar en högre risk när det gäller företagslån utan någon säkerhet så därför kommer du och ditt företag att granskas manuellt. Du kommer att få lämna uppgifter på hur mycket din sammanlagda inkomst ligger på. Även alla utgifter är högst väsentliga. Även andra faktorer kommer att spela in men detta är "The big two" om vi säger så.

Enkelt förklarat, ser banken eller låneinstitutet att du klarar av att betala tillbaka ett lån så kommer du bli godkänd. Svårare än så är det inte.  

Var kan man ansöka om företagslån utan säkerhet ?

Det är inte alla låneaktörer som godkänner lån utan säkerhet så man får oftast leta runt lite för att hitta bra villkor. Men vill man slippa detta så rekommenderar jag Lendo. Genom att fylla i en ansökan hos Lendo.se så får man svar från flera olika banker inom några timmar!. Därefter väljer du ut det lån som passar dig och ditt företag bäst. 

Lendo godkänner endast företagslån om ditt företag har varit verksamt i minst 2 år.

Övrig information som kan vara bra att veta

Det allra viktigaste som du bör tänka på är att du har en klar plan över hur din affärsidè ska se ut, hur mycket din potentiella inkomst kommer att ligga på, vad för utgifter som kommer att finnas etc... Innan du ansöker om ett företagslån utan säkerhet så bör du helt enkelt skriva ihop en budget. En annan sak som också är väldigt viktig är att du skiljer din privata ekonomi från ditt företags ekonomi. Vissa har valt att "baka" in allt i ett men det bör du inte göra när du ska ansöka om ett lån.

Ett annat tips är att ha så stabil och bra ekonomi som möjligt innan du överväger att låna pengar. Gå igenom alla papper helst 2 om inte 3 gånger. Ha stenkoll på allt. Den tiden kommer att vara guld värd om du får ett lån beviljat kan jag lova. 

19 nov 2012