Låna pengar med skuld hos kronofogden

Idag hamnar allt fler hos kronofogdens register och inte minst de som är mellan 18-25 år. Om man t.ex har haft en obetald skuld som forslats vidare till inkasso så är det sannolikheten väldigt stor att informationen även har skickats till kronofogdens kontor (om man inte betalade när man fick en inkasso påminnelse) och därefter har man säkerligen blivit tilldelad en så kallad betalningsanmärkning. Då återstår den viktiga frågan, går det att låna pengar med skuld hos kronofogden

Det finns faktiskt aktörer på lånmarknaden som har specialiserat sig på att låna ut pengar till de som olyckligtvis har skulder hos kronofogden. Den största, och även bästa i mångas ögon, är företaget Bluestep. Detta är ett seriöst företag som gärna hjälper dig som har hamnat i svårigheter genom att låta dig låna trots skuld hos kronofogden. Att låna med betalningsanmärkning är oftast heller inga problem.

För man bör verkligen vara medveten om en sak, det är mycket bättre att amortera av ett lån istället för att ha en innestående skuld hos kronofogden. Detta kan leda till katastrof om man inte sköter sina kort rätt. Ett skräckexempel, som en av mina vänner råkade ut för, är att dra på sig en till skuld samtidigt som man har en innestående... Då har man även bränt sina broar när det gäller att låna pengar ! Då är det bara att sätta sig ner och vänta på att tjänstemännen från kronofogden stegar in i hallen och utvärderar dina prylar.

Många tycker att det känns pinsamt att låna pengar med skuld hos kronofogden men det lär kännas mer pinsamt när ens familj, grannar och bekanta får reda på sanningen. Så medan du har chansen, ta ett lån och betala av dina skulder. Bluestep, som jag rekommenderar att du tar dig en titt hos, hjälper mer än gärna till att lösa dina obetalda skulder hos kronofogden men bara för detta så ska man inte tro att det är fritt fram. Alla blir naturligtvis inte godkända. Det beror på en rad olika faktorer och det bästa vore om du hörde av dig till Bluestep antingen via deras webbplats eller via deras telefonnummer. 

Låna pengar med eller utan säkerhet ?

Har du planer på att låna pengar trots skulder hos kronofogden så är det allra bästa om du har någonting som du kan sätta som säkerhet. Äger du t.ex din bil eller din bostad så är detta kanon! Då kan du enkelt använda detta som säkerhet och då ökar dina chanser rejält för att bli godkänd. 

Har du däremot ingenting att sätta i säkerhet så blir det genast lite klurigare. Då blir man tvungen till att ta ett så kallat blancolån och detta innebär i sin tur att man kommer att få en saftig ränta. Med en skuld hos kronofogden blir det tufft läge men det är absolut inte omöjligt. Kan du uppvisa fast inkomst eller fast jobb så kan det gå vägen.

Sammanfattningen med allt detta blir helt enkelt att om du vill låna pengar med skuld hos kronofogden så har du garanterat störst chans hos låneaktören Bluestep. 

15 nov 2012